Mert mindenkiben ott van a gyerek – Benned is?

A mai világban mindenki rohan. Rohan a pénz után. Rohan a mindennapi kötelezettségei után. Rohan a vágyálmai után. Mindezt teszik az emberek komoly arccal, leszeget fejjel, és komor gondolatokkal.

Figyeljük meg az utcán járva, hogy hány ember jön velünk szemben leszegett fejjel, vagy éppen búskomor, a semmibe révedő tekintettel. No meg persze a telefonját birizgálva, amiből csak néha tekint fel, nehogy beleütközzön valakibe.

A karriert építeni kell. A családdal foglalkozni kell. Meg kell felelni. Csupa elvárás és feszültség. Nem csoda, hogy ezek után az emberek stresszesek, ingerlékenyek és elutasítóak lesznek. Sőt, talán a lélek egy darabja elhallgat. Sokszor örökre. Ez a darabka, a bennünk lakozó gyermek.
Túl komolyan kezdjük venni az életet, önmagunkat. Mindenben csak feladatot és teljesítendő feladatot látunk.
A társasjátékozás hobbi ebben nyújt segítséget. Hiszen a játékhoz sosem lehet túl öreg valaki. Sőt, mindamellett, hogy kikapcsol, oldja a feszültséget, még segíthet is minket a mindennapokban.
Egy-egy játék segítségével fejleszthetjük a gyors döntéshozatalunkat. Átgondoltabban és reálisabban tudunk választásokat hozni.
De a legfontosabb aspektusa, hogy felébreszti a bennünk szunnyadó gyermeket. Gondtalan kikapcsolódást nyújt számunkra az alatt a pár óra alatt, amíg egy társasjátékkal játszunk. Sőt mi több, általa egy igazán remek közösség tagjává is válhatunk.
Az országban rengeteg szervezet alakult, ahol fiatal felnőttek, sőt családos emberek is hódolnak ennek a tevékenységnek. Hiszen a modern társasjátékok világa már nem csak a gyermekek számára kínál opciókat, hanem a felnőttek számára készült játékok is szép számmal ellepték a piacot. Csak győzzünk válogatni közülük!

Egy újfajta élményt nyújthat, és nem csak az alkohol és más, még károsabb dolgok segítségével szabadulhatunk el a mindennapok problémáitól. Közösségépítő ereje és az emberi kapcsolatok elősegítése pedig a digitális világba való „beszívódás” ellen hasznos fegyver.


A mai világban az információ ural mindent, és agyunknak olyan hatalmas mennyiségű információt kell befogadnia, amire sokszor nincsen készen. Ez pedig alvási zavarokat okozhat, ami más, súlyosabb problémákhoz is vezethet. Hiszen agyunk sokszor még alvás közben sem képes feldolgozni azt a rengeteg ingert, ami ér bennünk nap közben.

Kell valami, aminek a segítségével levezethetjük ezt a felgyülemlett feszültséget. Ebben nyújthat segítséget egy társasjátékos élmény. Gyermeki lelkünk felébresztése. Visszamenni gondolatban azokba az időkbe, amikor más még nem számított, csak a szórakozás. Egyvalamire fókuszáltunk, és az a játék nyújtotta élmény. Kreatív gondolkodásunk sokkal fokozottabb volt ezekben az időkben. És ha ebből át tudunk menteni valamit a felnőttkor hétköznapjainkba sokkal több mindenre lehetünk képesek, mint azt hinnénk.

Te hogy érzed? Benned még ott lapul a gyermek? Ki tudsz kapcsolódni úgy, mint mondjuk régen egy-egy iskolai nap után?
Tegyél egy próbát, és vegyél elő egy régi társasjátékot. Ülj össze a barátaiddal, és pár órára zárjátok ki a külvilágot az életetekből, ahol csak a játék élménye a fontos. Ha már nincsen társasjáték a ház körül, vagy éppen szeretnél pár újfajta élménnyel gazdagodni, akkor pedig ne habozz. Keress meg minket üzletünkben a Sas és Kos Társasjátékos boltban, vagy keresd fel webshopunkat a www.saseskos.hu oldalt. Biztosan tudunk segíteni, hogy találj egy neked tetsző társasjátékot.